Külsőtokos műanyag redőny

cropped-an-zse_redonytar_muanyagredony.png

A redőnyök számos fajtái közül a legegyszerűbb és a legolcsóbb kivitelezésű redőny, ami nem a minőségi kritériumok hiányát jelenti, hanem azt, hogy rendkívüli minőségi követelményeknek megfelelően a legjobb ár/érték arány fedezhető fel.

A műanyag redőny ugyan nincs különleges hőszigeteléssel ellátva, de mint azt tudjuk a levegő is szigetel, így a legolcsóbb hőszigeteléssel rendelkező redőnyfajták egyike a műanyag redőny.

Sokan nevezik a műanyag redőnyöket, egyszerű redőnynek, vagy akár hagyományos redőnynek, ami nyilvánvalóan téves megnevezés, de az igaz, hogy rendkívül egyszerű konstrukcióról beszélhetünk.

Ez a redőnytípus számtalan funkció ellátására képes, további fejleszthetőséggel, vagy kiegészítőkkel meglepő módon képes szolgálni a komfort érzetünket.

A műanyag redőny, mint ahogy a társai, képes megvédeni otthonunkat a nap, néhol kegyetlen melegétől, és hűsítő környezetet teremtve enyhíti a kánikula elviselhetetlenségét.

A műanyag redőny már megtakarítást is jelent egyben, hiszen megkímél minket a klíma vagy a légkondicionáló fokozott használatától, amivel energiát spórolunk, tehát megtakarításunk keletkezik!

Hogyan lehetséges ez?

Hiába van a legkorszerűbb hőszigetelt ablaküvegünk, ami csak a környezeti hőtől védi meg otthonuk átlagos hőmérsékletét, de a rajta besugárzó napfény felmelegíti az útjába kerülő tárgyakat, amelyek viszont ezen hő sugárzásával emeli a lakterünk hőmérsékletét. Tehát ha megakadályozzuk a közvetlen napfény lakterünkbe jutását abban az esetben nem melegednek fel a tárgyaink, így hűvösebb lesz a lakterünk.

Ültethetnénk fákat is, melyek árnyékot vetnek ablakainkra de helyenként igen csak nehézkes lenne, gondolva a 3-emelet felett lakókra.

A műanyag redőny tíz alap színben elérhető, így kiválaszthatjuk a épülettel leginkább harmonizáló színt, de mégis a fehér a legkeresettebb, amely valamennyi nyílászáróra felszerelhető, és ára miatt igen közkedvelt.

A műanyag redőny mint azt már fentebb említettük alkalmas hőszigetelésre, alkalmas hangszigetelésre, és biztonságtechnikailag is jelentős szerepük lehet a teljes sötétítés mellett.

Hőszigetelés és hangszigetelés:

Mint azt már említettük a levegő szigetel, így az ablak és a redőny közötti levegő mennyisége a szigetelő anyagunk, amit még segít a redőnylécben elhelyezett légkamrák szigetelő hatása is.

Hasonló okokból a hangszigetelésre is kiválóan alkalmas.

Alkalmas még a kíváncsiskodó szemek kizárására, ill. a teljes sötétség elérésére is.

A műanyag redőny fajtái:
  • Külső tokos redőny: A legolcsóbb kivitelű redőnytípus, bárhova felszerelhető, cserélhetősége révén, igen közkedvelt. Az ablakunk külső felületére szerelt esztétikus, látható redőnytípus.
  • Belső tokos redőny: A belső tokos redőny esztétikus kivitelezésű redőny amely nem vesz el az ablakfelületeinkből szinte semmit, hőszigetelhető, teljes mértékben láthatatlanná tehető (felhúzott állapotban)! Hátránya utólagos kiépítése meglehetősen nehézkes.

Mindkét redőnytípus szerelhető csipesz zárral, amivel a redőny feltolása, felemelése megakadályozható, de ennek ellenére nem biztonsági redőny!

Nem biztonsági redőny, de mégis van szerepe a biztonságérzetünk növelésében!

A műanyag redőny védi a nyílászáróinkat, még ha ideig-óráig akkor is!

A műanyag redőny felemelése, kitépése zajjal jár, ami már rizikót jelent az illetéktelen behatolók számára, nem beszélve egyéb lehetőségekről ami ezen rizikót és életterünk védelmét növelheti.

A műanyag redőny típus műszaki tartalma:
  • Lindab: anyagában festett, fóliázott redőnytok, nem rozsdásodik azaz nem korrodál.
  • Műanyag redőnytengely, méretfüggő, helyettesíthető fém tengellyel!
  • Műanyag redőnyléc UV védelemmel
  • Műanyag redőnylábak
  • Redőnytok több színben, leggyakrabban fehér és barna
  • Műanyag redőny záróléc
  • Gurtni automata gurtnival, fehér vagy barna színben

 

REDŐNYTÁR

Az árnyékolástechnika tárháza!

+3630-9503-463 | +3620-770-6822
www.redonytar.hu | metkyzs@gmail.com

an-zse_redonytar_logo_50px_gray.png

ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Comments are closed