Napellenzők

Napellenzők

foto fehér1

A napellenző egy igen sokoldalú árnyékoló, megbízható, hosszú élettartalmat biztosít és szinte az összes változata motorizálható, automatizálható, de a kurblis mozgatású is nagyon könnyen kezelhető. A napellenző ponyva impregnált, vízlepergető anyagból készül, un. SATTLER-ponyva ami színtartó és a forró nap sugarainak is igen jól ellen áll. A napellenző színmintánk szabad áramlást nyújt a fantáziánknak, színesebbé tehetjük otthonunkat, feldobhatjuk teraszunkat, erkélyeinket, hűsölhetünk a nyaralóban vagy a meleg nyári esőben is kiülhetünk, mert a napellenző kényelmet varázsol az életünkbe. A napellenző hagyományosan is szerelhető, lehet elő tető, terasz árnyékoló, pultok, kertek, kerthelyiségek és játszóterek árnyékolója, és nem utolsó sorban a medencénk árnyékolója is. Az igen masszív és erős szerkezetnek köszönhetően piacra került az un. GIANT napellenző is amely alternatívát kínálhat medencék árnyékolására, fedésére. Maximális mérete: 12×5,5 méter.

1/1 (6)

A napellenző szerelhető oldalfalra, mennyezetre, külön állványra és a szarufa konzolnak köszönhetően a tetőgerendák végére is. Egyik legelterjedtebb formája a BASIC könyökkaros és a zárt kazettás napellenző.

A napellenzőkből is természetesen több típus is létezik.

Zárt kazettás napellenző:

foto img7830

A zárt tokozatú napellenzőnél lényeges szempont, hogy a tokozat védi a ponyvát és a szerkezetet az időjárás viszontagságaitól, ezáltal élettartamuk hosszabb mint a tok nélküli napellenzőkénél. A tokozat alapszíne fehér és világosszürke, de bármilyen RAL színben rendelhető. Legnagyobb méret: 6×3,5 méter

Könyökkaros napellenzők:

kép dscf6723

A könyökkaros napellenző szerkezetek zártszelvényre építettek, amely összetartja a szerkezetet és szinte bárhova felszerelhetővé teszi azt. A szerkezet alaplszíne fehér és világosszürke, de bármilyen RAL színben rendelhető. A ponyvát könyökkarok mozgatják és tartják feszesen, amelyekben egy erős rugó van előfeszítve. A napellenzők 20cm-es drapériával készülnek de külön igény esetén bármilyen hosszúságú lehet. Készülhet hullámos és egyenes kivitelben.

A fémszerkezet 5 m-es szélességig 2 db, 5 és 6 m között kívánságra (szélviszonyoktól függően) 3 db, 6 és 8 m között 3 db, 8 és 10 m között 4 db könyökkarral kerül összeszerelésre.

Legnagyobb méret: 10×3,5 méter.

A fémszerkezet felületi védelemmel van ellátva, hogy jobban ellenálljon a környezeti viszontagságoknak.

Napellenző tető:

Mivel általában a napellenzőkhöz nem tartozik tokozat, ezért külön rendelhető alumínium tető, amit akár utólag is fel lehet szerelni és ezáltal a ponyva nincs kitéve a téli zord időjárásnak, esetleg a jegesedésnek ami a fő ellensége a ponyva impregnálásának.

Állványos könyökkaros napellenzők:

Ollókaros napellenzők:

Ejtőkaros napellenzők:

Kar nélküli napellenzők:

Nem könyökkaros napellenzők:

Ablaknapellenzők:

  • lefutósínes ablaknapellenző
  • ellenfeszített ablaknapellenző
  • sodronyköteles ablaknapellenző

Motoros napellenzők:

A fent felsorolt szerkezetek mindegyike utólag is motorizálható, minimális befektetéssel automatizálható: szél-, fény-, és eső érzékelővel felszerelhető. A ponyva elhasználódása esetén, vagy ha csak meguntuk a színét, a szerkezet megtartásával a ponyva helyszíni cseréjével újjá varázsolhatjuk régi napellenzőnket, jelentősebb anyagi ráfordítás nélkül.

A kiváló minőségű motorokra 5 év garanciát biztosít a gyártó.

Hívjon minket bizalommal!

 

REDŐNYTÁR

Az árnyékolástechnika tárháza!

+3630-9503-463 | +3620-770-6822
www.redonytar.hu | metkyzs@gmail.com

an-zse_redonytar_logo_50px_gray.png

ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Comments are closed